Contractul pentru finalizarea lucrărilor pe Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti a fost semnat. Valoarea se ridică la peste 439 milioane de lei

CNAIR a semnat marţi contractul pentru finalizarea lucrărilor pe Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti, în valoare de peste 439 milioane de lei, anunţă ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

432 afișări
Imaginea articolului Contractul pentru finalizarea lucrărilor pe Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti a fost semnat. Valoarea se ridică la peste 439 milioane de lei

„CNAIR a semnat astăzi (marţi - n.r.) contractul pentru finalizarea lucrărilor pe Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti! Valoarea contractului, finanţat din Fonduri Europene Nerambursabile, este de 439,29 milioane lei, fără TVA”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

El precizează că asocierea turco – română trebuie să finalizeze lucrările pe cei 17,7 km în 18 luni, iar, conform contractului, lucrările vor avea o garanţie de 10 ani.

„La momentul rezilierii contractului anterior, stadiul lucrărilor era, în decembrie 2022, de 56,07%. În momentul finalizării, tot DEx 12 (Craiova-Piteşti) va avea o lungime de peste 121 de km. Anul trecut a fost deschisă circulaţia pe Tronsonul 2 (39,85 km), între Robăneşti şi Valea Mare. În prezent, sunt în execuţie Tronsonul 3 (31,75 km)- între Valea Mare şi Coloneşti- şi Tronsonul 4 (31,82 km), Coloneşti- Oarja- Piteşti. Pe Tronsonului 3 progresul fizic a ajuns la 76% şi, deşi termenul contractual de finalizare este 2024, Antreprenorul şi-a asumat deschiderea obiectivului la sfârşitul anului 2023. Tronsonul 4 a ajuns la un stadiu fizic de 22%, iar deschiderea circulaţiei este programată pentru anul viitor (2024)”, încheie Grindeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici