Contribuţii de 1,6 mld. lei vor fi virate în acest an către fondurile de pensii de pe Pilonul II

Valoarea contribuţiilor care vor fi virate către fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) în 2010 se va ridica la 1,6 miliarde de lei, activele nete gestionate de administratori urmând să depăşească un miliard de euro, a declarat, marţi, preşedintele CSSPP, Mircea Oancea.

31 afișări
Imaginea articolului Contribuţii de 1,6 mld. lei vor fi virate în acest an către fondurile de pensii de pe Pilonul II

Ppreşedintele CSSPP, Mircea Oancea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Practic, se va depăşi un prag psihologic. Contribuţiile vor intra în conturile personale ale 3,4 milioane de salariaţi înscrişi la Pilonul II, din cei 4,9 milioane care au aderat la unul din cele 12 fonduri de pensii prezente pe aceast piaţă", a spus Oancea, prezent la conferinţa "Mediafax Talks about Private Pensions".

La finele lunii ianuarie, activele celor 12 fonduri prezente pe Pilonul II însumau 2,537 miliarde de lei, în creştere cu 6,4% faţă de decembrie 2009, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici