Copos a blocat vânzarea hotelului Triumf

Regia Protocolului de Stat a decis ca Hotelul Triumf să nu mai fie inclus pe lista primelor imobile scoase la vânzare, după ce Athenee Phenix Group, controlată de compania Ana Hotels a omului de afaceri George Copos, a contestat în instanţă procedura aplicată la prima încercare de vânzare.

3 afișări
Imaginea articolului Copos a blocat vânzarea hotelului Triumf

Vânzarea Hotelului Triumf, blocată de o acţiune în instanţă a lui Copos împotriva RA-APPS

Hotelul Triumf, clasificat la două stele şi amplasat pe un teren de 15.000 metri pătraţi lângă Bulevardul Kiseleff din Capitală, a fost scos la vânzare de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) în luna ianuarie, prin licitaţie publică cu strigare, la un preţ de pornire de 32,5 milioane euro fără TVA.

La licitaţie s-au prezentat companiile Roses Residential Park Bucureşti, BEA Hotels Eastern Europe România şi Athenee Phenix Group, controlată de compania Ana Hotels a omului de afaceri George Copos.

Comisia RA-APPS a constatat că scrisoarea de garanţie bancară depusă de Athenee Phenix, care deţine hotelul Athenee Palace Hilton, nu îndeplinea criteriile de înscriere, iar licitaţia a fost anulată deoarece condiţiile de participare impuneau existenţa a cel puţin trei oferte valabile.

Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, a explicat, joi, că scrisoarea de garanţie bancară prezentată la licitaţia pentru hotelul Triumf indica doar că firma participantă dispune de bani în cont, fără să existe şi un document prin care să se specifice că aceasta, în cazul în care câştigă licitaţia, dar renunţă ulterior să mai achite preţul, va pierde suma aferentă garanţiei. Comisia RA-APPS a considerat că scrisoarea nu poate fi acceptată în aceste condiţii şi în lipsa a minim trei ofertanţi valabili, a anulat procedura.

Şeful SGG a arătat că "firma care a avut probleme cu garanţia bancară" a acţionat RA-APPS în judecată, constestând decizia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici