Coreea de Sud vrea să participe la construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

Coreea de Sud va solicita autorităţilor române să permită companiilor coreene să participe la proiectele de construire a reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, în valoare totală de 2,2 miliarde de euro, a anunat, marţi, guvernul statului asiatic.

1 afișare
Imaginea articolului Coreea de Sud vrea să participe la construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

Coreea de Sud vrea să participe la construirea reactoarelor nucleare 3 şi 4 de la Cernavodă

O delegaţie condusă de ministrul adjunct al Comerţului, Industriei şi Energiei, Oh Young-Ho, va vizita România şi Ungaria în perioada 30 august-4 septembrie pentru a promova cooperarea economică cu cele două ţări, se arată într-un comunicat al ministerului.

"Participând la proiectele de dezvoltare a centralei nucleare din România, vom putea asigura un punct de referinţă în sectorul european al centralelor nucleare" a spus Lee Chae-Won, director adjunct al diviziei pentru Europa şi America din cadrul ministerului coreean.

Centrala nucleară de la Cernavodă, operată de compania Nuclearelectrica, a fost proiectată pentru cinci reactoare cu tehnologie canadiană, de tip CANDU, cu puteri instalate de circa 700 MW fiecare, şi funcţionează în prezent cu un singur reactor la capacitatea maximă, cel de-al doilea grup fiind conectat, la începutul lunii august, la sistemul energetic naţional. Din luna octombrie, cele două unităţi vor asigura circa 18% din consumul naţional de energie.

Pentru reactoarele 3 şi 4, proiect estimat la 2,2 miliarde de euro, autorităţile române aşteaptă oferte din partea investitorilor interesaţi până la 25 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici