Cosmote România va reduce la 1 iulie tarifele de roaming, cu până la 75%

Cosmote România va reduce la 1 iulie tarifele de roaming pentru apeluri, mesaje scrise şi transfer de date în Uniunea Europeană, cu până la 75%, după apariţia unor noi reglementări în statele UE, care vizează scăderea costurilor utilizatorilor.

69 afișări
Imaginea articolului Cosmote România va reduce la 1 iulie tarifele de roaming, cu până la 75%

Cosmote România va reduce la 1 iulie tarifele de roaming, cu până la 75% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Anumite categorii de tarife pentru apeluri, mesaje scrise şi transfer de date în Uniunea Europeană vor scădea cu până la 40% (voce), 63% (SMS), respectiv 75% (date)", se arată într-un comunicat al companiei.

Tarifele de roaming se vor diminua astfel la 0,43 euro/minut (fără TVA), pentru apelurile de voce iniţiate dintr-una din ţările membre ale Uniunii Europene către alte state membre. Tarifele pentru apelurile primite în aceste ţări vor scădea de asemenea, la 0,19 euro/minut (fără TVA). De asemenea, începând cu 1 iulie, trimiterea de SMS-uri din Uniunea Europeană va costa 0,11 euro/mesaj (fără TVA).

Cosmote va reduce, de asemenea, la 2 euro/MB, tarifele de roaming GPRS pentru principala zonă unde călătoresc utilizatorii serviciului de roaming al companiei, respectiv spaţiul Uniunii Europene.

Compania va modifica, totodată, zonele de roaming şi tipurile de destinaţii ale apelurilor. "Una dintre categoriile de destinaţii nou introduse este «Apeluri către România», deoarece mai mult de 90% dintre apelurile iniţiate din roaming sunt către casă. O altă modificare este introducerea a încă unei zone de roaming, pe lângă cele 5 existente, ca şi rearanjarea ţărilor incluse în fiecare dintre acestea", a declarat Oana Cristea, senior manager Roaming&Interconectare Cosmote România.

Abonaţii Cosmote pot folosi serviciile de roaming în 160 de state, prin intermediul a 342 reţele partenere, iar utilizatorii cartelei Cosmote au la dispoziţie servicii în 158 de ţări, prin 279 de reţele partenere. Serviciile GPRS sunt disponibile în 39 de ţări, prin intermediul a 71 de reţele partenere.

Consiliul de Miniştri al UE a adoptat, luni, noile reglementări privind serviciile de roaming, care vor intra în vigoare la 1 iulie şi ieftinesc mesajele text şi traficul de date în roaming pe teritoriul celor 27 de state membre, reducând facturile clienţilor pe roaming cu până la 60%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici