Costurile de personal cresc în 2010 cu peste două miliarde lei

Guvernul estimează pentru anul viitor o creştere a cheltuielilor de personal suportate de la bugetul de stat cu peste două miliarde lei comparativ cu acest an, la 16,9 miliarde lei, concomitent cu o scădere a cheltuielilor de capital şi a celor pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii.

34 afișări
Imaginea articolului Costurile de personal cresc în 2010 cu peste două miliarde lei

Costurile de personal cresc în 2010 cu peste două miliarde lei (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

Cheltuielile de personal din bugetul de stat sunt estimate pentru anul viitor la 16,9 miliarde lei faţă de 14,7 miliarde lei în acest an, iar cheltuielile pentru bunuri şi servicii sunt prognozate la 3,7 miliarde lei, în scădere uşoară faţă de 4 miliarde lei în 2009, conform proiectului de buget obţinut de MEDIAFAX.

În urmă cu un an, cheltuielile de personal pentru 2009 au fost estimate în legea bugetului de stat la 15,5 miliarde lei, dar au fost reduse ulterior, prin două rectificări bugetare, cu 667,1 milioane lei şi, respectiv, cu 101 milioane lei, ajungând la 14,7 miliarde lei.

Cheltuielile pentru asistenţa socială sunt estimate în 2010 la 18,1 miliarde lei, nivel apropiat celui din acest an, iar subvenţiile se vor ridica la un total de 4,2 miliarde lei, sub nivelul din acest an, de 4,6 miliarde lei.

Cheltuielile de capital suportate de la bugetul de stat sunt anticipate la 2,9 miliarde lei, cu 1,1 miliarde lei mai puţin decât în 2009.

Pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri externe nerambursabile postaderare, Guvernul apreciază că va cheltui anul viitor 5,8 miliarde lei, faţă de 4,3 miliarde lei în 2009.

Cheltuielile cu dobânzile vor fi de 7,9 miliarde lei, în creştere faţă de 6,5 miliarde lei în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici