Cotaţia Facebook a atins un nou minim. Zuckerberg a ieşit din top 10 al miliardarilor din IT

Cofondatorul Facebook Mark Zuckerberg a ieşit din rândul celor mai bogaţi 10 miliardari din sectorul IT, după ce acţiunile Facebook au coborât în timpul şedinţei de joi pe bursa din Statele Unite la un nou minim record, sub 20 de dolari.

543 afișări
Imaginea articolului Cotaţia Facebook a atins un nou minim. Zuckerberg a ieşit din top 10 al miliardarilor din IT

Cotaţia Facebook a atins un nou minim. Zuckerberg a ieşit din top 10 al miliardarilor din IT (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţiunile Facebook au închis în scădere cu 4%, la 20,04 dolari, însă au atins pe parcursul şedinţei un minim, de 19,82 dolari.

Averea lui Zuckerberg, 28 de ani, a scăzut cu 423 milioane de dolari joi, iar şeful Facebook are acum o avere de 10,2 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Zuckerberg se află cu circa 400 de milioane de dolari în urma lui James Goodnight, cofondator al producătorului de software SAS Institute. Goodnight ocupă acum poziţia a zecea în Indicele Miliardarilor calculat de Bloomberg.

"Din punct de vedere emoţional i-ar putea păsa. Zuckerberg este însă mult mai îngrijorat de menţinerea cotei de piaţă a Facebook decât de fluctuaţiile acţiunilor. Nu este îngrijorat că o să rămână falit", a declarat Ron Florance, director operaţional la Wells Fargo Private Bank.

Acţiunile Facebook au pierdut 47% faţă de preţul de listare de 38 de dolari. Compania a raportat săptămâna trecută rezultate care au arătat o încetinire a cereşterii veniturilor.

Cofondatorul Microsoft Bill Gates este cel mai bogat miliardar din IT, cu o avere de 61,6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici