Creditele ipotecare noi în lei au depăşit în iulie nivelul de 2 mld. lei

  • Românii au luat în luna iulie 2021 credite noi ipotecare în lei în volum de peste 2 mld. lei.
  • Suma este cu 714 mil. lei, respectiv cu 55,5%, peste nivelul din iulie 2020, care a urmat stării de urgenţă impusă de pandemia de COVID-19.
182 afișări
Imaginea articolului Creditele ipotecare noi în lei au depăşit în iulie nivelul de 2 mld. lei

Creditele ipotecare noi în lei au depăşit în iulie nivelul de 2 mld. lei

Acesta a fost noul maxim lunar al ipotecarelor noi în lei din ultimii 14 ani.

Pe parcursul anului trecut luna iulie marcase un reviriment al finanţărilor ipotecare, după ce iunie 2020 a fost cea mai slabă din perspectiva creditării, ipotecarele noi în lei coborând atunci sub pragul de 1 mld. lei, la 0,9 mld. lei.

În 2021, ipotecarele în lei au fost în iulie în creştere şi comparativ cu volumul din luna iunie, de circa 1,81 mld. lei.

Apetitul mare pentru creditele ipotecare vine într-un context carac­terizat printr-o efervescenţă mare pe piaţa imobiliară. La nivelul Europei Centrale şi de Est s-a înregistrat un boom al sectorului rezidenţial, preţurile locuinţelor fiind în creştere în pofida pandemiei de COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici