Creşte încrederea investitorilor în piaţa de investiţii din România. La 5 ani de la lansare, ROCA Investments anunţă o evaluare de 78 milioane de euro şi un randament anualizat de 39%

  • Deşi România este o piaţă atractivă, nevoia de capital este în continuare ridicată, la nivelul companiilor româneşti. Există încă un dezechilibru major între cerere şi oferta disponibilă pe piaţă.
  • Piaţa de investiţii are perspectivele de a deveni un contributor valoros în economia naţională: în România, 0,02% din PIB este reprezentat de investiţiile de private equity vs. 0,7% din PIB la nivelul UE. Cele mai recente date arată paşi majori înainte pentru piaţa locală.
  • La 5 ani de la lansare, ROCA Investments raportează un randament al investiţiilor (IRR*) de 39% şi ajunge la o evaluare a portofoliului de 78 milioane EUR, în creştere cu 50% faţă de cea anterioară.
  • ROCA Investments contruieşte un model de succes unic pe piaţa locală de private equity, prin structura de holdinguri specializate pe industrii strategice ale economiei, care asigură capital şi resurse pentru creşterea companiilor româneşti cu potenţial. ROCA Investments contruieşte un model de succes unic pe piaţa locală de private equity, prin structura de holdinguri specializate pe industrii strategice ale economiei, care asigură capital şi resurse pentru creşterea companiilor româneşti cu potenţial.
337 afișări
Imaginea articolului Creşte încrederea investitorilor în piaţa de investiţii din România. La 5 ani de la lansare, ROCA Investments anunţă o evaluare de 78 milioane de euro şi un randament anualizat de 39%

Bucureşti, 27 aprilie 2023 – La 5 ani de la lansare, ROCA Investments, un brand fondat de Impetum Group şi compania cea mai dinamică de private equity din România, ajunge să deţină un portofoliu în valoare de 78 de milioane de euro, marcând o nouă creştere semnificativă - cu 50% faţă de evaluarea anterioară (din decembrie 2021) - şi raportează acţionarilor un randament anualizat (IRR) de 39%. Fondată în 2018 prin capital 100% românesc, ROCA Investments a finalizat până în prezent 5 runde de majorare de capital, care au totalizat 43,75 milioane euro, a semnat 20 de tranzacţii şi a finalizat 2 exit-uri.

În perioada 2018 - 2022, ROCA Investments a crescut anual sumele investite, ajungând de la 4,19 milioane de euro în 2018 la 34,67 milioane euro în 2022, ceea ce arată întărirea angajamentului companiei pentru companiile antreprenoriale româneşti. Evoluţia tezei investiţionale a ROCA Investments şi rafinarea produsului au avut la baza mereu dorinţa echipei de management de a creea impact pozitiv în economia românească.

În această perioadă, valoarea de piaţă a capitalurilor proprii ale ROCA Investments a crescut de 3,5 ori, doar în ultimul an avansând cu 56%.

Primii acţionari în cadrul ROCA Investments au înregistrat o apreciere de peste 3 ori a sumei investite. De asemenea, acţionarii care au participat la cea mai recentă rundă de majorare de capital, încheiată la finalul anului trecut, au înregistrat deja o apreciere de 33% a investiţiilor.

„Decalajul dintre Vest si Est este încă nejustificat de mare, în ceea ce priveşte rolul fondurilor de investiţii şi al companiilor de private equity în economie, deşi ultimii ani au adus o evoluţie pe toate pieţele, din acest punct de vedere. Acest decalaj este însă o oportunitate majoră de creştere, iar principala dovadă sunt rezultatele atinse de ROCA Investments în 5 ani de la lansare. Obiectivul nostru, în continuare, este transformarea companiei într-un jucător relevant pentru investitorii specializaţi din vestul Europei şi, deci, atragerea unei alte dimensiuni de capital în România. Rămânem fideli misiunii noastre, de a ne focusa pe sectoare strategice ale economiei naţionale, între care industria şi agricultura sunt cheie pentru dezvoltarea economică a ţării în următorii ani şi de a investi exclusiv în companii româneşti, cu dorinţa de a crea campioni regionali,” declară Rudolf Vizental, CEO şi co-fondator ROCA Investments.

România este o piaţă atractivă, cu potenţial semnificativ pentru investiţii, datorită poziţiei geografice, stabilităţii economice şi a numărul mare de companii care au nevoie de finanţare, în condiţiile în care nivelul de investiţii actual este mult sub media europeană: 0,02% PIB investiţii de private equity în România vs. 0,7% din PIB investiţii în UE.

 

Ce urmează: Principalele direcţii strategice pentru ROCA Investments

Într-un context ambiguu de piaţă, marcat de multiple incertitudini la nivel geo-politic şi macroeconomic, ROCA Investments mizează ca direcţii strategice pe consolidare şi dezvoltare în perioada următoare:

„În primul rând, obiectivul nostru declarat este să ducem ROCA Investments la un nivel de relevanţă regională: o companie românească de private equity specializată pe companii antreprenoriale. Suntem devotaţi misiunii noastre de a investi exclusiv în companii româneşti, cu dorinţa de a crea campioni regionali prin consolidare şi extindere internaţională. De asemenea, vom ajuta la creşterea şi consolidarea IMM-urilor, la dezvoltarea mai multor echipe de management, la formarea de branduri Made in Romania, viabile pentru orice piaţă europeană. Iar pentru a putea continua să facem impact pozitiv în economia românească, ne propunem ca următoarea evaluare ROCA Investments să depăşească 100 milioane de euro”, declară reprezentantul companiei.

Prin intermediul holdingurilor şi companiilor sale, ROCA Investments este prezentă în 14 judeţe ale ţării, în 2 sectoare de activitate strategice pe care s-a specializat: sectorul industrial, prin intermediul holdingului ROCA Industry şi sectorul de agribusiness, prin intermediul holdingului ROCA AGRI RDF.

ROCA Investments continuă dezvoltarea şi scalarea portofoliului existent, cu focus pe cele două sectoare economice. Cele două holdinguri din portofoliul ROCA totalizează în acest moment 15 companii active, între care unele cu prezenţă semnificativă în Europa. Un brand fondat de Impetum Group, ROCA Investments este o companie private equity cu specific de acţionar majoritar, specializată în preluarea companiilor antreprenoriale de dimensiune medie şi transformarea acestora în performeri în sectoarele strategice în care activează. 

Vedeţi aici întreg portofoliul de companii ROCA Investments

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici