Creşterea economică la nouă luni şi în trimestrul al treilea s-a accelerat

Creşterea economică reală din primele nouă luni s-a accelerat cu 3,1 puncte procentuale comparativ cu ritmul din ianuarie-septembrie 2007, la 8,9%, iar cea din trimestrul al treilea a urcat cu 3,4 puncte procentuale, la 9,1%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

25 afișări
Imaginea articolului Creşterea economică la nouă luni şi în trimestrul al treilea s-a accelerat

Creşterea economică la nouă luni şi în trimestrul al treilea s-a accelerat (Imagine: Mediafax Foto)

Produsul Intern Brut (PIB), în preţuri curente, estimat pentru perioada ianuarie-septembrie a fost de 335,2 miliarde lei, iar în trimestrul al treilea a totalizat 139,4 miliarde lei, se arată într-un comunicat al INS.

INS nu a prezentat date referitoare la factorii care au determinat creşterea economică, informaţiile urmând să fie prezentate în cadrul unei conferinţe de presă programată pentru luni, 15 decembrie, la sediul INS.

Creşterea economică reală a fost în primele nouă luni ale anului trecut de 5,8%, iar în trimestrul al treilea de 5,7%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici