Criptomoneda Bitcoin, pusă la pământ de căderea Internetului în Kazahstan

Fosta republică sovietică, aflată în plin război, a devenit în ultimele 12 luni a doua ţară din lume în tranzacţiile cu criptomonede, după ce multe companii din domeniu au decis să se mute acolo din China.

9483 afișări
Imaginea articolului Criptomoneda Bitcoin, pusă la pământ de căderea Internetului în Kazahstan

Criptomoneda Bitcoin, pusă la pământ de căderea Internetului în Kazahstan

Revoltele din Kazahstan şi decizia guvernului de a bloca accesul la Internet pun în dificultate puterea globală de calcul a reţelei Bitcoin.

Ceea ce mulţi se aşteptau în câteva ore de la izbucnirea protestelor s-a întâmplat: hashrate-ul, termenul folosit pentru a indica puterea de calcul pe reţelele Bitcoin, s-a prăbuşit cu 14%, conform datelor raportate de compania Btc.com. Acest lucru ar duce la o încetinire a tranzacţiilor cu Bitcoin.

Fosta republică sovietică a devenit în ultimele 12 luni a doua ţară din lume pentru tranzacţia criptomonedelor, imediat după Statele Unite.

Potrivit ultimelor date disponibile din luna mai, 18% din circuitul mondial se desfăşoară în Kazahstan, după ce multe companii din sector au decis să se mute acolo din China, pentru a profita de costurile reduse la energie şi pentru a evita represiunea acestei activităţi la Beijing.

Financial Times a calculat că în jur de 88.000 de utilaje au fost mutate din China, iar activitatea în plină expansiune a cauzat deja probleme de aprovizionare a ţării pentru reţeaua de electricitate, după cum a confirmat guvernul kazah.

Curios este că, în aceste ore, Bitcoin şi alte criptomonede înregistrează una dintre cele mai puternice prăbuşiri din ultimii ani, cripto-regina scăzând cu 8%, alunecând sub 43.000 de dolari.

Însă motivul este greu de atribuit situaţiei explozive din Kazahstan, apreciază specialiştii. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici