Criza din transporturile maritime se amplifică. Piraţii somalezi au reînceput raidurile

  • Întoarcerea piraţilor somalezi creşte criza provocată de rebelii houthi care afectează transporturile maritime globale.
  • Piraţii au reînceput raidurile în Oceanul Indian după aproape un deceniu de inactivitate.
  • Noul pericol amplifică incertitudinea şi costurile transporturilor.
1766 afișări
Imaginea articolului Criza din transporturile maritime se amplifică. Piraţii somalezi au reînceput raidurile

Criza din transporturile maritime se amplifică. Piraţii somalezi au reînceput raidurile

Piraţii somalezi erau inactivi de aproape un deceniu ca urmare a măsurilor luate de numeroase ţări.

Atacurile declanşate de houthi în Marea Roşie au fost văzute de somalezi drept o oportunitate. Ei au început să atace din nou navele care trec prin Oceanul Indian, în apropiere de coastele africane. Doi membri ai unei bande somaleze au declarat pentru Reuters că profită de loviturile houthi pentru a reveni la piraterie.

Peste 20 de tentative de deturnare a unor nave comerciale au avut loc din noiembrie încoace ceea ce a majorat costurile pentru agenţii de securitate şi pentru acoperirea asigurărilor.

Atacurile somalezilor din perioada 2008-2014 au costat economia globală trilioane de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici