Criza din Yemen provoacă reacţii şi urmări în întreaga lume. Tesla îşi suspendă producţia în Germania

  • Loviturile americanilor şi britanicilor asupra unor ţinte militare ale rebelilor Houthi din Yemen au provocat reacţii pe tot globul.
  • Unele ţări şi-au arătat sprijinul pentru operaţiune, în timp ce altele au condamnat-o.
  • Totodată, sunt şi efecte economice: modificarea rutelor de transport prejudiciază afacerea lui Elon Musk din Europa.
3741 afișări
Imaginea articolului Criza din Yemen provoacă reacţii şi urmări în întreaga lume. Tesla îşi suspendă producţia în Germania

Criza din Yemen provoacă reacţii şi urmări în întreaga lume. Tesla îşi suspendă producţia în Germania

Fabrica de maşini electrice Tesla este nevoită să-şi suspende o mare parte din producţia din Grünheide, lângă Berlin, timp de aproximativ două săptămâni, din cauza atacurilor rebelilor Houthi yemeniţi din Marea Roşie.

Atacurile au determinat schimbarea rutelor de transport, creând o întârziere în lanţurile de aprovizionare cu componente, a anunţat joi Tesla. Agenţia Dpa scrie despre subiect.

Se estimează că 15% din comerţul global trece prin Marea Roşie şi implică peste 50 de ţări din întreaga lume.

Australia a anunţat vineri că a oferit personal pentru loviturile americane şi britanice din Yemen, iar Franţa a dat vina pe rebelii Houthi.

„Prin aceste acţiuni armate, Houthi poartă responsabilitatea extrem de serioasă a escaladării din regiune”, a transmis Ministerul francez de Externe, potrivit Sky News.

Comentariile franecezilor au apărut la puţin timp după ce ministrul danez de Externe, Lars Lokke Rasmussen, a declarat că sprijină pe deplin atacurile americane şi britanice împotriva rebelilor din Yemen.

China, în schimb, a îndemnat la calm şi reţinere, potrivit CNN.

„Suntem dispuşi să comunicăm cu toate părţile şi să reducem tensiunile, în vederea menţinerii în comun a securităţii căii navigabile internaţionale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Mao Ning.

Loviturile aeriene şi de pe mare ale americanilor şi britanicilor au venit după ce Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a aprobat miercuri o rezoluţie prin care le cerea membrilor Houthi să oprească atacurile lor asupra navelor comerciale din Marea Roşie. China şi Rusia s-au numărat printre cele patru ţări care s-au abţinut la vot.

Zeci de activişti anti-război s-au adunat joi seara în Times Square din New York şi în faţa Casei Albe pentru a cere oprirea atacurilor din Yemen, spunând că atacurile ar putea duce la extinderea războiului din Gaza.

Atacurile din Yemen au mai fost incriminate de iranieni şi de liderii Hamas implicaţi în războiul cu Israel. De asemenea, rebelii Houthi i-au ameninţat pe occidentali şi au anunţat că vor continua să lovească navele comerciale din Marea Roşie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
reacţii,
yemen,
tesla

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici