Atacurile „piraţilor” Houthi afectează peste 50 de ţări. 15% din comerţul global trece prin Marea Roşie

15% din comerţul global trece prin Marea Roşie, peste 50 de ţări sunt direct implicate pe această rută.

428 afișări
Imaginea articolului Atacurile „piraţilor” Houthi afectează peste 50 de ţări. 15% din comerţul global trece prin Marea Roşie

Atacurile „piraţilor” Houthi afectează 50 de ţări. 15% din comerţul global trece prin Marea Roşie

Din moment ce Houthii au vizat nave comerciale care navighează din Sud spre Suez, zeci de companii şi-au redirecţionat rutele, optând pentru a circumnaviga Africa, cu o creştere a timpilor de călătorie, a consumului şi, prin urmare, a costurilor.

„Libertatea navigaţiei şi comerţul liber sunt fundamentale”, a explicat Casa Albă, care a definit acţiunile Houthis drept „o ameninţare pentru SUA şi întreaga lume”.

Pe 18 decembrie, peste 20 de naţiuni s-au alăturat iniţiativei americane şi au creat o coaliţie pentru apărarea navigaţiei în Marea Roşie. Proiectul se numeşte Operaţiunea Prosperity Guardian.

Statele Unite şi aliaţii săi urmăresc „reintroducerea stabilităţii în Marea Roşie”. Acesta este ceea ce este subliniat într-o notă de presă comună. „Obiectivul nostru rămâne să diminuăm tensiunile şi să restabilim stabilitatea în Marea Roşie”, explică declaraţia care implică Statele Unite, Australia, Bahrain, Canada, Danemarca, Germania, Ţările de Jos, Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Regatul Unit.

Rebelii au promis că vor contracara la operaţiunea forţelor anglo-americane. Prilej cu care s-au justificat că în Marea Roşie atacă doar nave legate de Israel. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici