Criza energiei a explodat în toată lumea, în prag de iarnă. Preţul petrolului a depăşit 80 de dolari barilul, un record din 2014

  • Preţul petrolului în New York a depăşit pragul de 80 de dolari pe baril, pentru prima dată din noiembrie 2014.
  • Preţul său a ajuns la 80,05 dolari pe baril (+ 2,23%).
  • China mizează pe cărbune, pentru a trece iarna grea.
427 afișări
Imaginea articolului Criza energiei a explodat în toată lumea, în prag de iarnă. Preţul petrolului a depăşit 80 de dolari barilul, un record din 2014

Preţul petrolului a depăşit 80 de dolari barilul, un record din 2014

Tendinţa, explică analiştii, depinde de disponibilitatea limitată a energiei la nivel global, care a permis creşterea preţurilor gazelor la valori record şi care a determinat China să solicite o producţie mai mare de cărbune.

China a ordonat creşterea  producţia de cărbune, în încercarea de a reduce problema disponibilităţii scăzute a energiei care afectează ţara. Există temeri că sezonul de iarnă ar putea pune în dificultate alimentarea cu gaz şi mai mult.

Dacă preţurile înregistrează o tendinţă de creştere, se datorează, de fapt, şi creşterii costurilor gazelor europene. Analiştii consideră că preţul petrolului nu va scădea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici