Criza energiei: industria românească continuă să scadă şi prognozele nu sunt bune

Industria românească, pusă pe butuci de preţul energiei, continuă să scadă şi prognozele nu sunt bune, arată o analiză a Ziarului Financiar.

1388 afișări
Imaginea articolului Criza energiei: industria românească continuă să scadă şi prognozele nu sunt bune

Criza energiei: industria românească continuă să scadă şi prognozele nu sunt bune

Producţia industrială la 8 luni din 2022 este pe minus cu 1,2%, dar metalurgia scade cu 9%, iar chimia cu 21%

Producţia industrială a României, cel mai important indicator pentru mersul industriei, a continuat să scadă în august 2022, faţă de august 2021, scădere condusă de metalurgie, industria lemnului şi chimie. Prognozele arată că industria, care face circa 20-23% din PIB, va scădea şi va trage în jos economia în 2022.

„Estimăm că producţia industrială va scădea cu 1,5% în 2022, după creşterea solidă de 7,1% din 2021”, scriu economiştii Erste, grupul bancar din care face parte BCR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici