Criza forţei de muncă: România are nevoie de 440.000 de angajaţi până în 2026

Deficitul de forţă de muncă al României estimat pentru anul trecut a fost de 145.000 de persoane şi ar putea depăşi 224.000 de persoane până în 2026 dacă nu se va interveni cu măsuri punctuale, anunţă Ziarul Financiar.

723 afișări
Imaginea articolului Criza forţei de muncă: România are nevoie de 440.000 de angajaţi până în 2026

Criza forţei de muncă: România are nevoie de 440.000 de angajaţi până în 2026

Creşterea economică a României depinde de oameni, iar în acest moment dezvoltarea ţării se află sub semnul întrebării, după cum spune Alex Milcev, membru al consiliului director al AmCham România, întrucât în piaţa muncii mai este nevoie de circa 440.000 de angajaţi până în anul 2026 pentru ca România să îşi poată atinge ţintele în ceea ce priveşte PIB-ul şi creşterea economiei.

Cei 440.000 de angajaţi de care este nevoie ar putea fi găsiţi foarte simplu în masa celor 5 milioane de români apţi de muncă ce nu sunt salariaţi. România are doar 5 milioane de salariaţi la 20 milioane de locuitori, adică doar 25%, în timp ce Ungaria sau Cehia au 5 milioane de angajaţi la 10 milioane de locuitori, deci o pondere de 50%. Restul de 5 milioane sunt apţi de muncă, dar nu sunt salariaţi.

„Deficitul de forţă de muncă în România este mare şi afectează capacitatea economiei naţionale de a creşte. Unul dintre remediile rapide este atragerea forţei de muncă din afara UE. În plus, este foarte importantă şi activarea sau reactivarea unei mase semnificative de talent din ţară, acei tineri între 15 şi 24 de ani, care însumează circa 350.000 de oameni. Educarea nu se face peste noapte. Însă, măsurile trebuie luate şi trebuie luate astăzi. Fără aceste măsuri dificile, costisitoare, care necesită răbdare şi un efort care depăşeşte orice ciclu electoral, situaţia economică şi dezvoltarea României se află sub semnul întrebării”, a spus Milcev în timpul unei conferinţe de presă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
angajaţi,
muncă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici