Croitoru: Creditarea se va relua după ce economia va reveni pe creştere

Activitatea de creditare se va relua cu o anumită întârziere, după ce economia va reveni pe creştere, iar băncile vor trebui între timp "să trateze" problemele pe care le au pe partea de credite neperformante, consideră Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

27 afișări
Imaginea articolului Croitoru: Creditarea se va relua după ce economia va reveni pe creştere

Croitoru: Creditarea se va relua după ce economia va reveni pe creştere (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Mai întâi se va relua creşterea economică în România şi după aceea, cu o întârziere, se va relua şi creditarea. Aşa vor sta lucrurile (...). Asta nu înseamnă că sistemul bancar nu are probleme, ele vor avea probleme pentru că aceste credite neperformante trebuie tratate cumva. Nu se pot trata peste noapte", a spus Croitoru.

El a adăugat că sistemul bancar din România a fost mai puţin afectat de criză, unul din motive fiind reprezentat de reglementările prudenţiale ale băncii centrale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici