Croitoru: Personalul bugetar ar trebui redus cu 100.000 de posturi, dar e nevoie de voinţă politică

Cheltuielile de personal ar trebui reduse în 2010 cu echivalentul a 100.000 de posturi, dar disponibilizările de o asemenea anvergură necesită o mare voinţă politică, a declarat Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, care nu exclude ca şi în acest an să se apeleze la concedii fără plată.

18 afișări
Imaginea articolului Croitoru: Personalul bugetar ar trebui redus cu 100.000 de posturi, dar e nevoie de voinţă politică

Croitoru: Personalul bugetar ar trebui redus cu 100.000 de posturi, dar e nevoie de voinţă politică (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Trebuie o voinţă politică foarte mare (pentru disponibilizările din sectorul public, n.r.) care nu s-a întrunit încă. Ajustarea este foarte mare (...) Şi ministrul Finanţelor s-a referit că ar trebui să plece 1000.000 de oameni. Probabil că ştie ce spune, şi ştie ce spune. (...) Sunt şi alte variante, una dintre ele concediul fără plată. Este greu să dai acum 100.000 de oameni afară, din unele locuri chiar nu se poate", a afirmat Croitoru la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV.

El a arătat că aparatul administrativ a crescut de la 800.000 de la 1,4 milioane, cu o accelerare a angajării în perioada 2004-2008, ceea ce a dus la o supraîncărcare în sectorul public.

"Despre concediul fără plată, după cum se acumulează datele în buget, nu exclud această posibilate şi în acest an", a mai spus Croitoru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici