Cum va arăta reţeaua de autostrăzi peste câteva zeci de ani

Romania va fi brăzdată de autostrăzi şi drumuri expres de la vest la est şi de la nord la sud, şase poduri vor traversa Dunărea la graniţa cu Bulgaria, iar pe calea ferată dintre Nădlac şi Constanţa se va circula cu viteze de peste 250 de kilometri pe oră, potrivit primei variante de lucru a Masterplanului General de Transport, publicată ieri pe site-ul Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Transport AMPOST).

3690 afișări
Imaginea articolului Cum va arăta reţeaua de autostrăzi peste câteva zeci de ani

Cum va arăta reţeaua de autostrăzi peste câteva zeci de ani (Imagine: Ziarul Financiar)

În documentul afişat pe site-ul AMPOST se arată că planul naţional de construcţie de drumuri a fost aprobat de guvern şi că de acesta se va ţine cont în elaborarea masterplanului. Nu se precizează însă câţi kilometri noi de autostrăzi sau drumuri expres va avea România şi nici când vor fi aceştia gata. Cu toate acestea, orizonturile de timp luate în calcul în redactarea documentului sunt anii 2015, 2020 şi 2030.

În prezent, doar o mică parte din proiectele de pe harta şoselelor sunt deja finalizate sau se află în curs de execuţie. România are în prezent circa 506 kilometri de autostrăzi, dintre care însă doar circa 350 de kilometri au fost inauguraţi în ultimii 23 de ani, astfel că până la construcţia şoselelor prezentate în masterplan ar mai putea dura încă alte câteva zeci de ani.

Citeşte materialul integral despre cum va arăta reţeaua de autostrăzi din România pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici