Dacia va creşte producţia şi va angaja 500 de oameni

Dacia va creşte producţia, din 15 iunie, de la 1.200 de unităţi pe zi în prezent la 1.340 de unităţi pe zi, ca urmare a cererii mai mari la export şi în România, şi angajează 500 de salariaţi, personal necesar susţinerii ritmului de fabricaţie, a anunţat, vineri, constructorul auto.

17 afișări
Imaginea articolului Dacia va creşte producţia şi va angaja 500 de oameni

Dacia va creşte producţia şi va angaja 500 de oameni (Imagine: Mediafax Foto)

"Urmare a programelor de relansare a pieţelor auto, adoptate de mai multe ţări din Europa, printre care şi România, şi a succesului de care se bucură automobilele din gama Dacia la export, Uzina Vehicule Dacia va mări cadenţa de fabricaţie de la 1.200 vehicule/zi la 1.340 vehicule/zi, începând cu data de 15 iunie 2009", se arată într-un comunicat al Dacia remis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit Dacia, cei 500 de noi angajaţi vor fi recrutaţi cu precădere dintre foştii salariaţi cu contracte de muncă pe durată determinată. Totodată, altor 400 de salariaţi pe perioadă determinată li se vor prelungi contractele.

Producţia Dacia a ajuns la 1.200 de unităţi pe zi în a doua parte a lunii februarie, de la 1.085 unităţi pe zi în primele două săptămâni din februarie. Până atunci, cadenţa era de 1.360 de unităţi pe zi, nivel record pentru istoria uzinei.

În mai multe zile din octombrie, noiembrie, decembrie şi ianuarie 2009, producţia Dacia a fost oprită, în total, timp de aproximativ o lună, din cauza scăderii cererii.

Directorul general al Dacia, Francois Fourmont, a declarat, la jumătatea lunii martie, că uzina din Mioveni va continua să funcţioneze la o cadenţă de 1.200 de unităţi pe zi, deoarece creşterea acesteia la 1.360 autovehicule ar presupune angajarea a 1.000 de persoane, măsură care nu poate fi luată în următoarele câteva luni.

"Noi am vrea să creştem capacitatea de producţie pentru că în acest moment avem comenzi, însă avem o perspectivă a pieţei doar pentru câteva luni şi nu ştim ce se va întâmpla după aceea. (...) O să menţinem o cadenţă de 1.200 de unităţi pe zi şi vom păstra actualul număr al angajaţilor până la perioada concediilor de vară. Îmi este imposibil să ştiu cum vor evolua lucrurile în ultimele trei-patru luni ale anului", a declarat Fourmont în martie.

Administraţia companiei a decis la finele lunii ianuarie să nu reînnoiască 300 de contracte de muncă temporare, aşa cum s-a întâmplat şi cu 620 de contracte pe perioadă determinată care şi-au încheiat valabilitatea la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut. Astfel, au rămas fără loc de muncă 920 de persoane dintre cele 2.800 angajate pe perioadă determinată la uzina de la Mioveni.

Anul trecut, Automobile Dacia a produs 242.415 de unităţi, în creştere cu 8,8% faţă de 2007. Modelele Logan MCV (break) şi Logan Sedan au reprezentat 70% din total, fiind urmate de cel mai nou automobil din gama constructorului din Mioveni, Sandero.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici