Dacia vrea să producă anul viitor 350.000 de automobile

Automobile Dacia intenţionează să producă anul viitor circa 350.000 de autovehicule, valoare aproape dublă faţă de cea realizată anul trecut de 188.461 de unităţi, a anunţat, marţi, constructorul auto deţinut de grupul francez Renault.

1 afișare
Imaginea articolului Dacia vrea să producă anul viitor 350.000 de automobile

Dacia vrea să producă anul viitor 350.000 de automobile

Compania estimează că automobilul Dacia cu numărul patru milioane ar putea ieşi de pe liniile de fabricaţie înainte de 2010, se arată într-un comunicat al companiei, remis, agenţiei MEDIAFAX.

Cel de-al 3.000.000-lea automobil a fost fabricat, marţi, la uzina din Piteşti şi este un vehicul Logan de culoare gri platine.

"Automobilul Dacia cu numărul de un milion a fost fabricat în 1985, la 17 ani de la începerea activităţii de producţie la Mioveni. Au fost necesari apoi încă 13 ani pentru ca producţia totală a uzinei să ajungă, în 1998, la două milioane de vehicule", se menţionează în comunicat.

La uzina Dacia de la Mioveni au fost produse şase modele de autoturisme, printre care Dacia 1.100, Dacia 1.300/1.310, Dacia SupeRNova şi Dacia Logan, şi o gamă largă de vehicule utilitare.

Vânzările Dacia la nivel mondial au crescut în primele opt luni, faţă de intervalul similar al anului trecut, cu 13,8%, la 151.141 de unităţi.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici