Delegaţia FMI va prezenta luni concluziile primei evaluări a acordului stand-by

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) va susţine, luni, la ora 13:30, o conferinţă de presă, în care va prezenta concluziile primei evaluări a acordului stand-by cu România, aprobat de boardul instituţiei în mai, a anunţat, duminică, Fondul.

18 afișări
Imaginea articolului Delegaţia FMI va prezenta luni concluziile primei evaluări a acordului stand-by

Negociatorul FMI Jeffrey Franks (Imagine: Mediafax Foto)

Misiunea FMI, condusă de Jeffrey Franks, a sosit în urmă cu o săptămână la Bucureşti, pentru prima evaluare a acordului stand-by.

România are un acord stand-by cu FMI pe doi ani, pentru suma de 12,95 miliarde euro, bani care intră în rezerva BNR, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro. Prima tranşă de la FMI, de 5 miliarde de euro, a intrat în luna mai la rezerva BNR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici