Deloitte lansează cea mai mare reorganizare din ultimul deceniu pentru a reduce costurile

Deloitte a lansat cea mai mare revizuire a operaţiunilor sale globale din ultimul deceniu, în condiţiile în care firma încearcă să reducă costurile şi să diminueze complexitatea organizaţiei în faţa unei încetiniri aşteptate a pieţei, scrie Financial Times.

1116 afișări
Imaginea articolului Deloitte lansează cea mai mare reorganizare din ultimul deceniu pentru a reduce costurile

Deloitte lansează cea mai mare reorganizare din ultimul deceniu pentru a reduce costurile

Conform planului, principalele unităţi de afaceri ale Deloitte vor fi reduse la patru - audit şi asigurare; strategie, risc şi tranzacţii; tehnologie şi transformare; şi fiscalitate şi juridic - de la cele cinci pe care firma le avea din 2014.

Un fost partener a declarat: "Nu este vorba despre gradele inferioare. Cel mai mare efect va fi resimţit la nivel de partener. Partenerii vor fi scoşi din funcţiile de management".

Directorul general global al Deloitte, Joe Ucuzoglu, este vârful de lance al reorganizării care va dura un an pentru a fi implementată în cele peste 150 de ţări în care firma îşi desfăşoară activitatea.

Într-un e-mail trimis luni partenerilor Deloitte, Ucuzoglu a declarat că planul va reduce "complexitatea" firmei şi va "elibera" mai mulţi dintre ei pentru a lucra cu clienţii, în loc să gestioneze personalul pe plan intern. Deloitte are aproximativ 455.000 de angajaţi la nivel global.

Veniturile globale ale Deloitte au crescut cu 15%, ajungând la 65 de miliarde de dolari în ultimul său an financiar, consolidându-şi poziţia de cel mai mare dintre cele patru mari firme. Însă, după mai mulţi ani de creştere rapidă, Deloitte, EY, PwC şi KPMG se pregătesc pentru 12 luni mai dificile, deoarece contextul economic dificil de pe pieţele cheie determină companiile să reducă cheltuielile.

Citeşte continuarea pe Ziarul Financiar

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici