Deutsche Post a finalizat preluarea firmei de curierat Cargus

Procesul de preluare a firmei de curierat Cargus International de către Deutsche Post, prin intermediul companiei de curierat şi logistică DHL International România, a fost finalizat, a anunţat, miercuri, compania.

1570 afișări
Imaginea articolului Deutsche Post a finalizat preluarea firmei de curierat Cargus

Deutsche Post a finalizat preluarea firmei de curierat Cargus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această achiziţie reprezintă cea mai mare tranzacţie pe piaţa internă de curierat care va permite atât DHL, cât şi Cargus, să câştige cota de piaţă şi să-şi îmbunătăţească serviciile, prin intermediul celei mai mari reţele pentru curierat intern si internaţional", a declarat, într-un comunicat, Gian Sharp, Managing Director al DHL International Romania.

Deutsche Post, grup multinaţional care oferă servicii poştale, expres, logistică şi financiare, a preluat Cargus în luna aprilie, prin intermediul firmei DHL International Romania, valoarea tranzacţiei fiind de circa 50 de milioane de euro, potrivit unor surse din piaţa de profil. În luna septembrie, preluarea Cargus a fost autorizată de Consiliul Concurenţei.

Achiziţia Cargus face parte din strategia DHL International Romania de a rămâne primul jucător pe piaţa locală de curierat expres. Negocierile dintre cele două companii au început în 2006, când DHL a abordat pentru prima dată Cargus.

Conform acordului încheiat, cele două companii vor continua să opereze ca entităţi separate, păstrându-şi angajaţii, mărcile şi tipurile de servicii. Gian Sharp va conduce noua echipă comună de management, iar Augustin Pleşea, care a ocupat funcţia de preşedinte în cadrul Cargus, îşi va păstra poziţia în echipa de management, în calitate de consilier general.

Cargus International este prezentă pe piaţa serviciilor poştale şi cea de transport de marfă. Compania nu deţine drept de control asupra altor agenţi economici.

Cargus este prima compania privată de curierat din România. În cei 17 ani de activitate, firma a dezvoltat o reţea cu peste 90 de birouri şi centre de expediţie şi operează o flotă comercială cu peste 600 de unităţi.

În România, Deutsche Post este prezent prin trei firme, respectiv DHL International Romania, DHL Logistics şi Excel Delamode Logistics.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici