Doar firmele de pompe funebre nu sunt afectate de criza economică

Valoarea firmelor din România a scăzut, pe fondul crizei internaţionale, cele mai afectate fiind din zona auto, retail şi real estate, singurul domeniu în care valoarea de piaţă s-a conservat fiind cel al pompelor funerare, a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Vascu, preşedintele ANEVAR.

1440 afișări
Imaginea articolului Doar firmele de pompe funebre nu sunt afectate de criza economică

Doar firmele de pompe funebre nu sunt afectate de criza economică (Imagine: Mediafax Foto)

"Majoritatea companiilor sunt afectate, mai mult sau mai puţin, de criza economică. Cred că doar firmele de pompe funerare nu sunt afectate, pentru că lor nu le-a scăzut activitatea", a afirmat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România (ANEVAR).

El adaugă că în momentul de faţă, în România este o criză a firmelor care vând ceea ce oamenii cumpără cu bani de la bancă.

"Este evident că, având o activitate restrânsă, a scăzut valoarea companiilor auto sau a celor care produc componente auto, a dealerilor de maşini, a firmelor imobiliare şi a celor care vând electronice şi electrocasnice. Este greu, însă, de spus cu cât le-a scăzut valoarea", afirmă Vascu.

El a mai spus că reducerea numărului de tranzacţii de pe piaţa imobiliară se simte şi în activitatea firmelor de evaluare.

"Tendinţa în ultima perioadă este de reducere a activităţii firmelor care făceau evaluări imobiliare pentru împrumuturile persoanelor fizice. Activitatea acestora s-a diminuat, ca volum, cu peste 25% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut", estimează preşedintele ANEVAR.

Tot cu peste 25% a scăzut şi numărul firmelor care îşi făceau evaluări în vederea fuziunilor şi achiziţiilor.

"Nu se mai fac tranzacţii pentru că, chiar dacă pe piaţă sunt companii de vânzare, există foarte puţini cumpărători", a arătat Vascu.

Piaţa evaluărilor este estimată la circa 30 de milioane de euro în acest an, în creştere cu 20% faţă de valoarea înregistrată anul trecut.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici