Dobânda BNR nu a atras nicio bancă la licitaţia de luni

Licitaţia organizată, luni, de BNR nu a avut succes, deoarece nicio instituţie de credit nu a participat la operaţiune, în condiţiile în care dobânzile băncilor comerciale la depozitele cu scadenţa o săptămână sunt de 10,69% - 11,22%, faţă de 10% cât oferă banca centrală.

6 afișări
Imaginea articolului Dobânda BNR nu a atras nicio bancă la licitaţia de luni

Dobânda BNR, inferioară pieţei, nu a atras nicio bancă la licitaţia de luni

"Dobânzile din piaţă sunt mult mai atractive decât cea oferită de BNR, astfel că nicio bancă comercială nu a participat la licitaţia anunţată de banca centrală", a afirmat dealerul unei bănci.

La licitaţia de lunea trecută, banca centrală a atras 1,85 miliarde lei într-un depozit cu scadenţa la o săptămână şi o dobândă de 9,75%, dobânda de politică monetară de atunci.

BNR a majorat, joi, pentru a şasea oară consecutiv, dobânda de politică monetară, cu 0,25 puncte procentuale, de la 9,75% la 10%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici