Două fonduri de investiţii, interesate să preia participaţii la Oltchim dacă va fi privatizat

Două fonduri de investiţii, dintre care unul american, sunt interesate să preia participaţii la combinatul chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), la care statul intenţionează să vândă pachetul majoritar de acţiuni, a declarat, luni, secretarul de stat în Ministerul Economiei Karoly Borbely.

28 afișări
Imaginea articolului Două fonduri de investiţii, interesate să preia participaţii la Oltchim dacă va fi privatizat

Două fonduri de investiţii, interesate să preia participaţii la Oltchim dacă va fi privatizat (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Statul vrea să privatizeze Oltchim, prin cedarea pachetului majoritar de acţiuni. Deja sunt două fonduri de investiţii intersate să cumpere acţiuni", a afirmat Borbely, prezent la o conferinţă organizată de ambasada Azerbaijanului la Bucureşti.

Discuţiile de săptămâna trecută dintre reprezentanţii ministerelor Economiei şi Finanţelor şi cei ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) au vizat, printre altele, iniţierea proceselor de privatizare la Oltchim (OLT) şi Cuprumin, alături de alte proiecte de vânzare de acţiuni la companii din sectorul energetic.

Potrivit lui Borbely, tema privatizării Oltchim a fost iniţiată de FMI.

Oltchim are un capital social de 34,3 milioane lei, divizat în 343 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. Compania este controlată de stat, care deţine prin Ministerul Economiei 54,79% din titluri, în timp ce grupul PCC are aproape 12,16% din acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici