Dragnea anunţă că sunt discuţii pentru posibile ordonanţe de guvern pentru legea off-shore. Ce probleme are actul normativ, potrivit liderului PSD

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, duminică seară, că se poartă discuţii pentru o posibilă Ordonanţă de Guvern pentru legea off-shore, el precizând că prevederile din lege nu sunt bine definite în anexe şi nu sunt clare.

738 afișări
Imaginea articolului Dragnea anunţă că sunt discuţii pentru posibile ordonanţe de guvern pentru legea off-shore. Ce probleme are actul normativ, potrivit liderului PSD

Dragnea: Se fac discuţii acum pentru posibile ordonanţe de guvern pentru legea off-shore

"Parlamentarii au plecat în vacanţă. E normal. Astea sunt prevederile legale. Noi avem însă conducerea Camerei şi colegii din Guvern, lucrăm la câteva proiecte importante, proiectul legii pensiilor şi aşteptăm motivarea Curţii Constituţionale pentru Fondul Suveran de Investiţii. Noi nu o să citim într-o lună de zile, ci o să acţionăm imediat. De asemenea, se fac discuţii acum pentru posibile ordonanţe de guvern pentru Legea off-shore. Eu am spus, chiar în seara zilei respective, după adoptarea legii, în comisia de specialitate din Camera Deputaţiilor, s-au făcut modificări până în ultimele minute. Ceea ce este în lege nu este bine definit în anexe, nu sunt foarte clare", a declarat, duminică, Liviu Dragnea, la România Tv.

Liderul PSD a precizat că prin această lege România trebuie să-şi câştige independenţa energetică.

"Vrem să şi punem în lege că nu se schimbă acea cotă de 50%. Pe mine mă interesează ca ceea ce s-a decis politic ca principiu să fie puse foarte clar, riguros, în formule, în texte, pentru ca pe viitor să nu existe un dubiu care să poată fi exploatat de rea credinţă. Vorbim de zeci de miliarde pe care trebuie să le câştige statul român şi câştigarea pentru prima dată a independenţei energetice a României", a mai spus Liviu Dragnea.

Pe 9 iulie, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, cu 175 de voturi pentru, 30 împotrivă şi 30 de abţineri. Iniţiativa legislativă adoptată de deputaţi reglementează modul de implementare a operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere off-shore. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat înainte ca deputaţii să voteze iniţiativa, că proiectul de lege a suferit modificări în comisie, astfel că nu va fi adoptat în forma adoptată deja de Senat. Printre modificările adoptate de comisie şi preluate de Camera Deputaţilor se numără şi cea referitoare la producţia de gaze care va fi tranzacţionată pe piaţa din România, care a crescut la jumătate, în loc de 30% cum era prevăzut iniţial. De asemenea, o altă modificare adusă de comisie şi adoptată de Camera Deputaţilor, se referă la introducerea sumelor încasate din revedenţe şi impozite suplimentare, care vor alimenta fondul special creat prin ordonanţa parteneriatului public-privat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici