După Germania, a venit rândul Marii Britanii să se confrunte cu probleme

După Germania a venit rândul Marii Britanii să se confrunte cu probleme. Şomajul în creştere şi ratele tot mai mari sunt primele semne că furtuna economică este pe drum.

1844 afișări
Imaginea articolului După Germania, a venit rândul Marii Britanii să se confrunte cu probleme

După Germania, a venit rândul Marii Britanii să se confrunte cu probleme

Marea Britanie se află probabil deja în recesiune, după ce creşterea ratelor dobânzilor şi a şomajului a făcut ca gospodăriile să fie mai precaute în privinţa cheltuielilor, scrie Bloomberg, citat de Business Magazin.

Economiştii estimează că există 52% şanse ca în a doua jumătate a acestui an să aibă loc o recesiune uşoară, definită prin două trimestre consecutive de contracţie. Analiza a fost publicată luni, înainte de datele oficiale privind produsul intern brut, care vor fi publicate vineri.

O recesiune ar fi o bătaie de cap pentru premierul Rishi Sunak, care urmează să lupte în alegeri anul viitor. O recesiune ar putea creşte şansele ca Banca Angliei să se îndrepte spre reducerea ratelor dobânzilor, mai ales dacă inflaţia a scăzut brusc.

„Economia va fi la limita dintre stagnare şi o contracţie uşoară, însă balanţa înclină spre cel de al doilea scenario. Riscurile sunt ca scăderea economică să fie puţin mai accentuată decât s-a prognozat”, au declarat economiştii.

Prognozele indică o scădere de 0,1% în cel de al doilea trimestru. Bank of England se aşteaptă ca şomajul care acum se situează la 4,3% să crească până la 5,1% în 2026.

„Chiar dacă veniturile vor continua să crească, datele privind consumul şi apetitul pentru credite indică faptul că oamenii au început să economisească mai mult decât au facut-o până acum” concluzionează economiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici