Economia Rusiei a intrat în recesiune

Rusia a intrat în recesiune economică şi creşterea Produsului Intern Brut (PIB) va încetini în acest an sub estimarea de 6,8%, a declarat ministrul adjunct al Economiei din Rusia, Andrei Klepach, citat de Ria Novosti.

70 afișări
Imaginea articolului Economia Rusiei a intrat în recesiune

Economia Rusiei a intrat în recesiune (Imagine: Ria Novosti)

"A început recesiunea. Ne vom confrunta cu două trimestre de scădere economică", a afirmat Klepach.

El nu a precizat cât va fi avansul economic din acest an, însă a confirmat estimările vehiculate în presa locală, potrivit cărora producţia industrială va creşte cu doar 1,9% în 2008, şi nu 4,8%, cât preconizaseră autorităţile.

Previziunile premierului rus, Vladimir Putin, încadrează creşterea PIB, în 2008, între 6,8% şi 6,9%, şi o situează pe cea a producţiei industriale la 4,8%.

Statisticile oficiale prevăd o creştere a PIB-ului de 7,3% pentru primele nouă luni ale acestui an, sub estimările Ministerului de Dezvoltare Economică, de 7,7%.

Ministerul preconizează un avans economic cuprins între 3% şi 3,5% în 2009, date conforme cu cele estimate de banca Mondială şi de Fondul Monetar Internaţional.

Cu toate acestea, un fost vicepreşedinte al băncii centrale a Rusiei, Oleg Viugin, a spus că exporturile ruseşti vor atinge valori minime în 2009, pe măsură ce preţurile materiilor prime se vor ieftini foarte mult anul viitor. Viugin a estimat că PIB-ul va creşte cu cel mult 1%-2% în 2009.

Economia unui stat se află, teoretic, în recesiune când PIB scade în două trimestre consecutive.

Citeşte şi

Una din cinci bănci din Rusia ar putea dispărea în urma crizei financiare

Ruşii se leapădă de vodcă din cauza crizei financiare

Autorităţile ruse, extrem de sensibile faţă de mediatizarea crizei financiare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici