Economia SUA a crescut în trimestrul trei, maximul ultimilor 2 ani

Economia SUA a crescut cu 3,2% în trimestrul al treilea din 2009, faţă de perioada similară a anului trecut, maximul ultimilor doi ani, potrivit unui sondaj la care au participat importanţi economişti americani.

27 afișări
Imaginea articolului Economia SUA a crescut în trimestrul trei, maximul ultimilor 2 ani

Economia SUA a crescut în trimestrul trei, maximul ultimilor 2 ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

PIB al Statelor Unite a scăzut în trimestrul al doilea cu 0,7%, în termeni anuali.

Economiştii consultaţi în cadrul sondajului Blue Chip Economic Indicators, în perioada 5-6 octombrie, au estimat un avans al economiei SUA de 3,2%, cu 0,2 puncte procentuale mai mult decât prognozau în septembrie.

Avansul din trimestrul al treilea a fost susţinut de revenirea cheltuielilor de consum ale populaţiei, prima creştere a investiţiilor în sectorul imobiliar de la sfârşitul anului 2005 şi o rată scăzută de reducere a stocurilor de către companii.

Rata de creştere a PIB ar fi cea mai bună de la avansul de 3,6% înregistrat în trimestrul al treilea din 2007, potrivit datelor Departamentului Comerţului.

Totodată, economiştii americani se aşteaptă la majorarea PIB cu 2,4% în ultimele trei luni ale anului.

Pentru întreg anul 2009, participanţii la sondajul Blue Chip se aşteaptă la o contracţie de 2,5%, urmată de un avans cu acelaşi procent în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici