Electroputere Craiova ar putea începe să producă tramvaie

Electroputere Craiova ar putea începe, în 2009, să producă tramvaie pentru piaţa internă, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, liderul de sindicat Aurel Bojenoiu.

558 afișări
Imaginea articolului Electroputere Craiova ar putea începe să producă tramvaie

Electroputere Craiova ar putea începe să producă tramvaie (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit lui Aurel Bojenoiu, lider de sindicat la Electroputere Craiova, fabricarea de tramvaie este un concept nou pe care administraţia fabricii doreşte s-o lanseze, proiectul urmând a se face în colaborare cu un partener din Polonia.

"Sunt discuţii de a prelua fabricarea de tramvaie la Craiova. S-au alocat resurse pentru implementarea acestui program pentru care se va colabora cu o firmă poloneză. (...) Electroputere Craiova este oarecum forţată să abordeze această idee, pe care a mai încercat s-o abordeze şi în urmă cu câţiva ani, însă atunci nu era cerere. Va fi un tip de tramvai nou, mult îmbunătăţit", a afirmat Bojenoiu.

El susţine că tramvaiele vor fi destinate pieţei interne, unele chiar pentru transportul public din Craiova.

Circa jumătate din angajaţii fabricii Electroputere, respectiv 1.200 de persoane, vor rămâne acasă până în 12 ianuarie, din cauza comenzilor reduse, singurul compartiment neafectat de această măsură fiind cel de transformatoare.

Firma saudită Al-Arrab Contracting Company Limited deţine 62,8% din capitalul Electroputere, în baza contractului de privatizare încheiat în noiembrie 2007.

Uzina are patru divizii de producţie, respectiv aparataj electric, maşini electrice rotative, transformatoare de putere şi vehicule feroviare şi urbane, o divizie de servicii generale, precum şi fabricile Scule, Dispozitive, Verificatoare, Piese Turnate şi Forjate, Reparaţii şi Modernizări de Maşini Unelte şi Instalaţii Tehnologice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici