Elizabeth Holmes, care a fost condamnată la 11 ani de închisoare pentru fraudă, va fi încarcerată pe 27 aprilie

Judecătorul federal respinge cererea fondatorului Theranos de a rămâne liberă. Elizabeth Holmes, care se credea un "Steve Jobs în varianta feminină" cu testele revoluţionare, face apel la condamnarea ei pentru fraudă şi conspiraţie

3092 afișări
Imaginea articolului Elizabeth Holmes, care a fost condamnată la 11 ani de închisoare pentru fraudă, va fi încarcerată pe 27 aprilie

Elizabeth Holmes trebuie să-şi înceapă sentinţa de peste 11 ani de închisoare pe 27 aprilie, după ce un judecător federal a respins cererea fondatoarei Theranos.

Cea care se visa a fi un nou miliardar din Silicon Valley este dezamăgită, fiindcă spera să rămână liberă. 

Holmes, care a fost condamnat de patru capete de acuzare pentru fraudă şi conspiraţie legate de lansarea eşuată a testelor de sânge în ianuarie 2022, „nu este probabil să fugă sau să prezinte un pericol” pentru public, a scris judecătorul de la curtea districtuală americană, Edward Davila, în hotărârea sa.

Cu toate acestea, judecătorul din San Jose a constatat că este puţin probabil ca apelul ei să aibă ca rezultat o anulare a verdictului sau un nou proces - o cerinţă pentru ca inculpatul să rămână liber după condamnare.

Încarcerarea lui Holmes va marca o cădere extraordinară din graţie pentru fostul magnat din Silicon Valley.

După ce a abandonat facultatea, Holmes s-a considerat o vizionară pentru promisiunea ei de a revoluţiona testele de sânge  - invenţia ei presupunea doar o singură picătură de sânge.

Startup-ul a atras investiţii de sute de milioane de dolari şi a urcat la o evaluare de 9 miliarde de dolari înainte ca rapoartele critice ale Wall Street Journal să dezvăluie că tehnologia de bază nu a funcţionat.

Fostul partener de afaceri şi romantic al lui Holmes, Sunny Balwani, trebuie să se prezinte la închisoare luna aceasta. Balwani a fost condamnat de 12 capete de acuzare pentru fraudă şi conspiraţie şi a fost condamnat la peste 12 ani de închisoare, notează The Guardian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici