Elon Musk a ieşit basma curată dintr-un proces cauzat de un tweet despre Tesla

S-a considerat că antreprenorul nu a înşelat investitorii în 2018, când s-a arătat dispus să scoată de pe Bursă multinaţionala americană.

156 afișări
Imaginea articolului Elon Musk a ieşit basma curată dintr-un proces cauzat de un tweet despre Tesla

Elon Musk a ieşit basma curată dintr-un proces cauzat de un tweet despre Tesla

Elon Musk nu a fost găsit răspunzător pentru pierderile investitorilor, într-un proces pentru fraudă a valorilor mobiliare pentru tweetul său din 2018 despre Tesla.

Reclamantul Glen Littleton şi ceilalţi participanţi la acţiunea colectivă i-au dat în judecată pe Musk şi pe Tesla, inclusiv consiliul său de administraţie, din cauza tweet-ului lui Musk şi a declaraţiilor ulterioare, argumentând că a indus în eroarea investitorii.

Ei au susţinut că acţionarii au suferit prejudicii financiare grave din cauza vânzărilor, în primele 10 zile de la tweet.

„Slavă Domnului, înţelepciunea oamenilor a predominat! Apreciez profund decizia unanimă de nevinovăţie a juriului”, a comentat Musk într-un tweet, punând capăt acuzaţiilor conform cărora a acţionat nechibzuit.

Fluctuaţia acţiunilor

Juraţii au ajuns la verdict după un proces de trei săptămâni. Plângerea a fost declanşată după ce, pe 7 august 2018, Musk şi-a anunţat pe Twitter intenţia de a retrage Tesla de pe Bursă la un preţ de 420 USD per acţiune, asigurând că are finanţarea necesară. Acţiunile au crescut cu 11%, apoi au scăzut în zilele următoare.

Judecătorul care se ocupă de caz, Edward Chen, a concluzionat că tweet-urile celui mai bogat om din lume sunt înşelătoare şi că antreprenorul a acţionat „iresponsabil”.

Juraţii au trebuit să decidă dacă tweet-urile au contribuit la umflarea frauduloasă a acţiunilor. În mărturia sa, care a durat aproximativ o jumătate de oră, în primele zile ale procesului, proprietarul Twitter asigurase că nu a vrut „niciodată” să înşele investitorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici