Enel a finalizat preluarea Electrica Muntenia Sud

Tranzacţia prin care Enel a preluat Electrica Muntenia Sud (EMS) a fost finalizată, grupul italian ajungând la o participaţie de 64,4%, în urma derulării unei majorări de capital de 425 milioane de euro, a anunţat joi grupul italian.

72 afișări
Imaginea articolului Enel a finalizat preluarea Electrica Muntenia Sud

Enel a finalizat preluarea Electrica Muntenia Sud (Imagine: Mediafax/AFP)

La majorarea de capital a participat şi Fondul Proprietatea, care şi-a menţinut în acest fel participaţia de 12%.

Electrica, fostul proprietar al EMS, a rămas cu 23,6% din acţiuni, se arată într-un comunicat al Enel.

Grupul italian a numit în Consiliul de Administraţie al Electrica Muntenia Sud trei reprezentanţi.

Anul trecut, EMS a distribuit 5,54 TWh de energie şi a consemnat venituri de aproape 521 milioane euro.

Enel a câştigat în 2006 licitaţia pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni la Electrica Muntenia Sud, cel mai mare distribuitor şi furnizor de energie din portofoliul Electrica. Societatea alimentează cu energie Bucureştiul şi două judeţe adiacente, deservind circa 1,1 milioane de clienţi.

Grupul italian a plătit direct statului, în luna aprilie a acestui an, 394,8 milioane euro pentru 50% din acţiunile Electrica Muntenia Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici