Enel: Cererea de energie a clienţilor Electrica Muntenia Sud a urcat de trei ori din 2004

Cererea de energie a clienţilor Electrica Muntenia Sud a crescut de trei ori faţă de 2004 şi va ajunge în acest an la o putere de 530 MW, au declarat joi reprezentanţii Enel, aceştia apreciind că urmează o perioadă dificilă privind întreruperile în alimentarea cu energie.

267 afișări
Imaginea articolului Enel: Cererea de energie a clienţilor Electrica Muntenia Sud a urcat de trei ori din 2004

Enel: Cererea de energie a clienţilor Electrica Muntenia Sud a urcat de trei ori din 2004 (Imagine: Mediafax Foto)

"Bucureştiul se dezvoltă cu o viteză foarte mare. (...) Următoarea perioadă ne aşteptăm să fie destul de agitată din punctul de vedere al avariilor", a precizat directorul general al Electrica Muntenia Sud, Luigi Giliotti, într-o conferinţă de presă.

Nivelul de 530 MW estimat pentru 2008 a fost calculat în funcţie de cererile din primele patru luni ale acestui an.

Enel a anunţat joi că va investi în perioada 2009-2011 circa 220 milioane de euro pentru modernizarea reţelelor Electrica Muntenia Sud, acestea fiind foarte vechi. Directorul general al distribuitorului român a precizat însă că aceste planuri nu vor duce la schimbarea completă a reţelei din Bucureşti, în următorii trei ani.

"Asta nu înseamnă că în următorii trei ani reţeaua din Bucureşti se va schimba complet. Va fi nevoie de timp", a spus Giliotti.

Potrivit directorului de reţea al Electrica Muntenia Sud, Mircea Pătrăşcoiu, până în 2012 bugetul de investiţii al companiei se ridică la 380 milioane de euro. Pentru acest an compania a programat investiţii de 51 milioane euro, din care circa 45 milioane euro vor fi investiţii directe în reţelele de distribuţie.

"În acest an numărul avariilor în reţele nu va fi mai mare decît anul trecut. Să sperăm că vom trece cu bine această vară", a spus Pătrăşcoiu.

Distributorul şi furnizorul Electrica Muntenia Sud a fost preluat de Enel în 2006, dar transferul de proprietate a avut loc la începutul lunii iunie 2008. Electrica Muntenia Sud are cei mai mulţi clienţi în Capitală şi deserveşte şi consumatori din Ilfov şi Giurgiu.

Potrivit lui Giliotti, pe liniile de joasă tensiune din Bucureşti avariile sunt de şase ori mai numeroase decât în Italia şi de peste trei ori mai multe pe liniile de medie tensiune.

Gigliotti nu a putut preciza în cât timp reţelele electrice din Bucureşti vor ajunge la nivelul celor din Italia, referindu-se la numărul de întreruperi ale alimentării cu electricitate, dar a spus că "va fi nevoie de ani".

"Încă nu am analizat complet investiţiile necesare. Investiţiile de un miliard de euro ar putea să ne aducă la nivelul la care am ajuns în Italia într-un interval de timp mai scurt decât acolo. Cu siguranţă este vorba de ani, poate aici vor fi mai puţini. În unele zone va fi mai repede, altele vor trebui să mai aştepte", a spus Gigliotti.

El a adăugat că investiţia medie într-o staţie de transformare se ridică la cinci milioane de euro.

Totodată, oficialul companiei a adăugat că în centrul Capitalei Enel a intenţionează să coboare linii electrice de pe stâlpi în subteran.

"Cu siguranţă nu vor fi linii aeriene în centrul Bucureştiului", a spus Gigliotti.

Cererea de energie a clienţilor Electrica Muntenia Sud va creşte în acest an cu 100 MW, de la 430 MW în 2007, potrivit estimărilor companiei.

Grupul italian Enel mai deţine în România alte două distribuţii de energie, în Dobrogea şi Banat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici