Enel va suporta taxe de câteva sute de milioane de euro

Grupul italian de utilităţi Enel, prezent şi în România, va avea de plătit taxe de câteva sute de milioane de euro, deoarece autorităţile de la Roma intenţionează să majoreze taxele pe câştigurile companiilor energetice, a declarat preşedintele companiei, Fulvio Conti.

16 afișări
Imaginea articolului Enel va suporta taxe de câteva sute de milioane de euro

Enel va suporta taxe de câteva sute de milioane de euro

Guvernul Italiei a aprobat, în această săptămână, un plan pentru următorii trei ani, cu scopul de a reduce costurile în sectorul public şi a diminua deficitul bugetar, în care este inclusă o nouă taxă pe profiturile companiilor petroliere, care va duce la creşterea ratei totale a taxelor de la 27% la 33% din profit.

Conti a declarat că grupul pe care îl conduce a descoperit că taxa, pe care unii investitori din piaţă o numesc taxa "Robin Hood", se va aplica şi Enel.

"Această taxă va avea un impact semnificativ. Vorbim de câteva sute de milioane de euro, dacă nu cumva ne va împinge către faliment", a spus oficialul italian.

Enel controlează în România trei companii de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, respectiv fostele filiale Electrica din Dobrogea şi Banat, precum şi Electrica Muntenia Sud (EMS), a cărei preluare a fost finalizată la începutul lunii iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici