EXCLUSIV Omniasig informează turiştii păgubiţi de Funtrip cum să procedeze ca să-şi recupereze banii

Compania Omniasig, asiguratorul agenţiei de turism FUNTRIP, care nu şi-a mai îndeplinit obligaţiile faţă de clienţii care îşi achitaseră serviciile turistice, îi anunţă pe cei păgugiţi cum să procedeze ca să-şi recupereze banii. La solicitarea MEDIAFAX, Omiasig a explicat care sunt paşii de urmat.

2199 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV Omniasig informează turiştii păgubiţi de Funtrip cum să procedeze ca să-şi recupereze banii

EXCLUSIV Omniasig informează turiştii păgugiţi de Funtrip cum să procedeze ca să-şi recupereze banii

“Confirmăm ca Agenţia FUNTRIP SRL a încheiat cu societatea noastră o poliţă de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turist în cazul insolvabilităţii sau falimentului agenţiei de turism, polita fiind valabilă în perioada 03.03.2016, iar suma asigurată fiind de 50.000 de dolari americani, în conformitate cu prevederile legale”, se arată în răspunsul trimis de compania de asigurări Omniasig, la solicitarea MEDIAFAX.

Obiectul prezentei poliţe de asigurare este acoperirea de către asigurator a riscului de neplată a debitului pe care îl are asiguratul faţă de turişti (beneficiarii asigurării), cauzat de neexecutarea integrala sau parţială a contractelor de comercializare a pachetului de servicii turistice încheiate cu aceştia, în cazul insolvabilităţii sau falimentului asiguratului.

Persoanele păgubite vor trebui să contacteze OMNIASIG la numărul 021-9669 pentru avizarea daunelor şi pentru întocmirea dosarelor de daună cu documentele justificative necesare.”

Omniasig nu a precizat dacă până la această data există solicitări din partea persoanelor păgubite.

Reamintim că, Ministerul Turismului, a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, că a primit, până în prezent, 11 sesizări din partea turiştilor cu privire la neprestarea serviciilor turistice de către agenţia Funtrip World. Reprezentanţii ministerului au constat că agenţia nu mai funcţionează la sediul pentru care s-a emis licenţa de turism.

În urma sesizărilor primite la Ministerul Turismului, reprezentanţii Direcţiei Generale Autorizare şi Control Turism au efectuat în data de 01.02.2017 un control la sediul Agenţiei de turism FuntripWorld, în strada Maiorului, nr.16, sector 2, Bucureşti.

Astfel, la controlul efectuat, s-a constatat ca agenţia de turism nu mai funcţionează la sediul pentru care s-a emis licenţa de turism, drept urmare a fost întocmită Nota de constatare nr.1565/01.02.2017.

"Menţionăm că agenţia de turism Funtrip.World deţine poliţa de asigurare Nr. 43786/02.03.2016 privind rambursarea cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de către turist, în cazul insolvabilităţii sau falimentului agenţiei de turism, emisă de către Omniasig S.A. pentru suma de 50.000 dolari americani, valabilă până la 02.03.2017, conform datelor deţinute în acest moment de către Minister. În conformitate cu art.45 din O.P.A.N.T. 65/2013 şi ca urmare a faptului că operatorul economic în cauză nu a solicitat încetarea definitivă a activităţii la sediul respectiv, a fost transmisă catre S.C. Funtrip S.R.L. o Notificare prin care acesta a fost invitat la sediul Ministerului Turismului în vederea prezentării documentelor agenţiei de turism. În cazul neprezentării, dupa 15 zile de la data primirii notificării prin scrisoare recomandată, licenţa de turism se retrage din oficiu", se arată în răspunsul Ministerului Turismului.

Până în prezent au fost primite la Ministerul Turismului un număr de 11 sesizări din partea turiştilor cu privire la neprestarea serviciilor turistice de către agenţie.

Deoarece nu s-a reuşit contactarea reprezentanţilor agenţiei, nu se cunoaşte în acest moment numărul total al turiştilor care au de recuperat sume plătite pentru excursiile ce nu au mai avut loc, şi nici totalul prejudiciului.

Ulterior retragerii licenţei de turism, toate sesizările primite vor fi transmise de către Ministerul Turismului spre Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru cercetare în vederea identificării elementelor constitutive ale faptei de înşelăciune, după caz, conform competenţelor legale.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici