Video Expert în recrutare: Nu vor mai exista creşteri salariale, după criză

  • România are peste 1,2 milioane de şomeri
  • Toate sectoarele sunt afectate de criza generată de coronavirus
  • Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat că există fonduri pentru creşterile de pensii şi salarii, care au fost anunţate
909 afișări
Când vezi în jurul tău oameni care nu mai au unde să lucreze practic începi să conştientizezi primele semne ale unei crize.

Dacă te numeri printre şomeri, nu te lăsa învins. Trebuie să reinventăm modul în care suntem obişnuiţi să facem bani. Doar aşa vom evita dezastrul economic. România are peste 1,2 milioane de şomeri, iar numărul acestora continuă să crească. Avocatul Silviu Stratulat este de părere că reînvierea economiei porneşte de la fiecare antreprenor în parte, nu de la stat.
 
„Dintr-o dată, toţi ne dorim interveţia statului. Să vină statul să decidă să nu mai plătim chirii, să nu mai plătim rate la bancă, să intervină statul, să intervină statul şi mai departe să dea statu. Statul român este un stat sărac, nu are de unde să dea”, spune avocatul Silviu Stratulat. 
 
„Nu statul trebuie să facă ceva pentru noi, noi trebuie să facem ceva pentru economie şi pentru noi înşine”, este de părere acesta. 
 
Toate sectoarele vor fi afectate de criza generată de coronavirus. Unul dintre cei mai cunoscuţi experţi pe piaţa muncii din România, Oana Botokan Datki spune că  nu vor mai exista creşteri salariale.
 
„În ceea ce priveşte salariile de top, reacţia companiilor mari şi nu vorbesc doar de România aici, marile organizaţii la nivel global, regional, au îngheţat salariile de top, chiar le-au scăzut. Nu neapărat salariu,l cât toate celelalte bonusuri”, spune expertul în recrutare. 
 
Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat că există fonduri pentru creşterile de pensii şi salarii, care au fost anunţate.
 
„Nu există niciun semnal care să mă determine să îmi schimb punctul de vedere pe subiectul aplicării legii pensiilor. Am prevăzut bani în buget, vor fi fonduri pentru creşterile de pensii şi salarii”, a declarat ministrul. 
 
Când statul nu te mai poate ajuta, depinde de tine cum te reorientezi pe piaţă. Pandemia închide afaceri, dar deschide noi orizonturi financiare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
somaj,
economie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici