Fabrica Ford de la Craiova va începe producţia de serie a modelului B-Max în ianuarie 2012

Fabrica Ford de la Craiova va începe producţia de serie a modelului B-Max în luna ianuarie 2012, a spus viceprimarul municipiului Mărinică Dincă, precizând că şapte furnizori ai companiei, care pentru început vor avea 600 de angajaţi, s-au "instalat" deja în incinta uzinei.

415 afișări
Imaginea articolului Fabrica Ford de la Craiova va începe producţia de serie a modelului B-Max în ianuarie 2012

Fabrica Ford de la Craiova va începe producţia de serie a modelului B-Max în ianuarie 2012 (Imagine: Gabriel Botezatu/Mediafax Foto)

"Dezvoltarea producţiei la Ford va începe cu 1 ianuarie 2012, iar ţinta finală la care vor să ajungă cei de la Ford este de 300.000 maşini pe an. Vestea bună este că avem deja şapte furnizori Ford care, odată cu începerea producţiei, putem spune că vor avea 600 de angajaţi", a declarat, marţi, viceprimarul Craiovei Mărinică Dincă, după o întâlnire la sediul Prefecturii Dolj, cu preşedintele Ford România, Jan Gijsen, la care a participat şi prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a afirmat că, odată cu adoptarea unei noi strategii de către Ford Europa, potrivit căreia maşinile din Clasa B vor fi produse doar la fabricile din Craiova şi Koln, se aşteaptă relocarea unora dintre furnizorii producătorului de autoturisme în zona judeţului Dolj.

"Furnizorii Ford vor fi şi mai mulţi, decât cei preconizaţi în primă fază, întrucât producţia pe Clasa B va fi mult mai mare la Craiova. Pentru furnizorii Ford care ar putea ajunge la Craiova este loc atât pe platforma de Vest, cât şi pe cea de Est a municipiului. Este Electroputere, este IUG, este MAT. Au fost discuţii cu toţi, cu cei de la Electroputere au fost chiar două discuţii concrete. Pe platforma de Vest există Doljchim", a spus Marinică Dincă.

Întrebat dacă în cadrul întâlnirii cu oficialii Ford România au fost abordate discuţii despre un plan de angajări odată cu începerea producţiei de serie a maşinilor în fabrica de la Craiova, viceprimarul Mărinică Dincă a spus: "Din septembrie au spus că vor fi 50 de angajări pe săptămână".

Ford Europa a prezentat la Salonul Auto de la Geneva, din perioada 3-13 martie, modelul B-Max, un minivan (automobil de familie de mici dimensiuni), care va fi produs la Craiova.

Ford a preluat 72,4 la sută din acţiunile Automobile Craiova pentru 57 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici