Fabrica Nokia are o contribuţie reală la economia României de numai 0,25% din PIB

Producţia fabricii de la Jucu, pe care grupul finlandez Nokia a anunţat că o va închide, reprezintă 1,3% din PIB al României, însă valoarea adăugată creată este mult mai mică, de circa 0,25%din PIB, ca urmare a fluxului consistent de componente.

271 afișări
Imaginea articolului Fabrica Nokia are o contribuţie reală la economia României de numai 0,25% din PIB

Fabrica Nokia are o contribuţie reală la economia României de numai 0,25% din PIB (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Estimarea privind valoarea adăugată creată la fabrica Nokia aparţine grupului european de investiţii Avaron.

Afacerile Nokia România au crescut anul trecut la 6,7 miliarde lei (circa 1,6 miliarde euro), de la 4,3 miliarde lei în 2009. Compania a avut în 2010 venituri de 7 miliarde lei şi un profit net de 181 milioane lei.

Nokia a fost anul trecut al doilea mare exportator din România, după Dacia. După primele nouă luni ale anului trecut, compania avea deja exporturi de 750 milioane euro.

Grupul va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici