Ministrul Fechet, despre problemele la Sistemul Garanţie-Returnare: Sunt frustrante, dar punctuale

  • Problemele la Sistemul Garanţie-Returnare sunt frustrante, spune ministrul Mediului.
  • Mircea Fechet adaugă însă că aceastea sunt punctuale, iar România are al doilea cel mai mare sistem garanţie-returnare din Europa, după Germania.
313 afișări
Imaginea articolului Ministrul Fechet, despre problemele la Sistemul Garanţie-Returnare: Sunt frustrante, dar punctuale

Ministrul Fechet, despre problemele la Sistemul Garanţie-Returnare: Sunt frustrante, dar punctuale

Fechet a fost întrebat ce probleme a constatat, personal, la Sistemul Garanţie-Returnare.

„Mă aflu printre românii care folosesc încă din prima zi Sistemul Garanţie-Returnare. (...) Îmi fac cumpărăturile nu doar la piaţă, ci şi la supermarket şi am constatat cu bucurie că din ce în ce mai multe sortimente de băuturi de pe rafturile magazinelor din România sunt ambalate în ambalaj SGR. În acelaşi timp, am constatat, în anumite situaţii, că logo-ul era foarte mic pe un tip de ambalaj, lucru pe care eu personal l-am considerat a fi nepotrivit”, a răspuns ministrul.

Fechet a menţionat şi „micile magazine de cartier”, unde angajaţii nu erau familiarizaţi cu sistemul, dar spune că situaţiile se pot rezolva „cu vorbă bună, nu cu amenzi”.

Ministrul a observat, de asemenea, că în unele supermarket-uri, aparatele fie aveau containerele pline, fie erau nefuncţionale, însă a spus că sunt „chestiuni punctuale” la care se aştepta.

Întrebat despre aparatele care nu recunosc codurile, Fechet a spus: „să ştiţi că nu se întâmplă nimic în România altceva decât ceea ce s-a întâmplat în primul an de funcţionare în toate cele 13 state din Uniunea Europeană care au implementat deja un astfel de sistem. România are particularităţile ei, în primul rând cea legată de mărimea sistemului, pentru că sistemul garanţie-returnare românesc este al doilea cel mai mare din Europa, după Germania”.

Fechet a spus că unele probleme sunt frustrante, dar comercianţii nu vor să piardă clienţi: „De câte ori apare o mică problemă, ea este rezolvată rapid”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici