Fenechiu: Cred că am găsit soluţia fezabilă pentru construirea a 4000 de kilometri de autostradă

Deputatul PNL Relu Fenechiu a declarat, joi, după Biroul Permanent Naţional reunit la Mamaia, că a găsit o soluţie fezabilă pentru construirea a 4000 de kilometri de autostradă în România până în 2027.

3592 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: Cred că am găsit soluţia fezabilă pentru construirea a 4000 de kilometri de autostradă

Relu Fenechiu (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

"De 20 de ani ne plângem că România nu are autostrăzi. De 12 ani eu studiez cum s-ar putea face autostrăzi în România. Cred că am găsit o soluţie fezabilă, o soluţie care are şi o programare eficientă, dar şi surse financiare - e vorba de construirea unei reţele de 4000 de km de autostradă până în 2027 printr-un parteneriat public-privat la care Guvernul asigură plăţile de disponibilitate", a spus Fenechiu.

Întrebat de ce nu a aplicat acest proiect când a fost ministru al Transporturilor, Fenechiu a precizat: "Aş putea să vă răspund simplu: nu am apucat. La acest proiect nu lucrez de când sunt ministru, lucrez de mai mulţi ani, peste 2 ani. E vorba de o analiză detaliată a tot ce s-a întâmplat în infrastructură de transpost rutier în Europa".

"Ăsta e rodul acestei activităţi. E până la urmă o lucrare de doctorat a unui coleg al meu cu care am lucrat foarte mult pe această temă", a spus Fenechiu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat că acest proiect al lui Fenechiu va fi supus votului Delegaţiei Permanente a PNL de vineri şi, dacă va primi un vot pozitiv, va fi supus dezbaterii publice.

"E un proiect de mare amploare, destinat ca pe durată lungă să atace una din temele pe care PNL le consideră prioritare pentru România în următorii ani. Acest proiect a primit votul de susţinere din partea BPN. Această propunere va fi discutată mâine în Delegaţia Permanentă, dacă va primi votul, va fi pus în dezbatere publică, cu PNL ca iniţiator", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici