Fermele Smithfield fără autorizaţie sanitar-veterinară vor fi închise

Fermele Smithfield fără autorizaţie sanitar-veterinară vor fi închise, iar activitatea unităţilor de creştere a animalelor care nu au autorizaţie de mediu ar putea fi suspendată.

12 afișări
Imaginea articolului Fermele Smithfield fără autorizaţie sanitar-veterinară vor fi închise

Fermele Smithfield fără autorizaţie sanitar-veterinară vor fi închise

Potrivit datelor prezentate vineri, într-o conferinţă de presă, de preşedintele Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiş, Smithfiled deţine 33 de ferme în judeţele Timiş, Arad şi Bihor, dintre care 11 nu au autorizaţie sanitar-veterinară şi nici nu au depus documente pentru obţinerea avizului. Alte cinci crescătorii sunt neautorizate, dar au depus actele necesare.

Fermele care nu sunt autorizate vor fi închise, după ce porcii sănătoşi vor fi transferaţi în alte unităţi, autorizate, ale companiei Smithfiled.

În ce priveşte autorizaţiile de mediu, 17 dintre cele 25 de ferme pe care Smtihfiled le deţine în judeţul Timiş sunt autorizate, iar restul sunt în procedură de obţinere a avizului de mediu.

"Se va ajunge posibil şi la suspendarea activităţii fermelor care nu au autorizaţie de mediu", a declarat, în conferinţa de presă, preşedintele Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului, Nagy Zoltan.

Smithfield România a fost amendată de inspectorii sanitar-veterinari cu peste 167.000 de lei pentru nereguli constatate în perioada 5-8 august. Compania nu informat direcţia sanitar-veterinaă judeţeană de mişcarea animaleleor între crescătorii, nu a raportat numărul mare de animale moarte şi nu a trimis probe la autoritpşile veterinare, pentru efectuarea unor probe de laborator. Totodată, unele dintre unităţile Smithfiled erau suprapopulate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici