Atenţie! Euroins a intrat astăzi oficial în faliment. Poliţele Euroins mai sunt valabile 90 de zile

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a luat act de hotărârea instanţei, de deschidere a procedurii de faliment pentru Societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA. FGA anunţă că poliţele Euroins mai sunt valabile până la 8 septembrie 2023.

2229 afișări
Imaginea articolului Atenţie! Euroins a intrat astăzi oficial în faliment. Poliţele Euroins mai sunt valabile 90 de zile

FGA: Poliţele Euroins mai sunt valabile până la 8 septembrie 2023

„Deschiderea procedurii de faliment îşi produce efectele atat în cadrul procedurii de faliment a societăţii de asigurare cât şi cu privire la desfăşurarea activităţii Fondului de Garantare a Asiguraţilor. Astfel, în termen de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, poliţele de asigurare încheiate de societatea de asigurare/reasigurare încetează de drept, potrivit dispoziţiilor Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Termenul de 90 de zile se împlineşte la data de 08 septembrie 2023”, potrivit unui comunicat de presă.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor transmite că, potrivit legii, Lichidatorul judiciar are posibilitatea de a denunţa poliţele înainte de împlinirea acestui termen.

„De asemenea, de la data deschiderea procedurii falimentului, în cazul Societăţii Euroins Asigurare-Reasigurare SA., începe sa se calculeze termenul limită/maxim, de 90 de zile, pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de daună-anexa 7, prevedere menţionată în Art 12 alin(1) din Legea 213/2015 actualizată. În cazul contractelor de asigurări din clasa XV-Asigurări de garanţii, termenul de încetare de drept a poliţelor este de 150 de zile. Acest termen, în cazul Societăţii Euroins Asigurare-Reasigurare SA se împlineşte la 7 noiembrie 2023”, se arată în comunicat.

La 17 martie 2023, data ridicării licenţei de funcţionare a asigurătorului, la Societatea Euroins Asigurare-Reasigurare S.A erau valabile cca. 3,66 milioane contracte de asigurări, dintre care aprox. 2,76 milioane contracte RCA.

La data de 9 iunie 2023, mai sunt valabile cca. 2,94 milioane contracte de asigurări, dintre care, aproximativ 2 milioane poliţe RCA.

Până la data de 8 Iunie 2023 Fondul a primit 92.168 cereri de plată din partea creditorilor de asigurari ai Societăţii Euroins Asigurare-Reasigurare SA. Au fost înregistrare 53.976, din care 35.610 cereri plată daune-Anexa 10 şi 18.366 Cereri de plată restituire primă-Anexa 9.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici