Fiat, deschis unei fuziuni în contextul crizei internaţionale

Constructorul de automobile italian Fiat este deschis unei eventuale fuziuni, dacă toate condiţiile sunt îndeplinite, pentru a avea un rol în consolidarea industriei auto aflată în plină criză, a declarat marţi vice-preşedintele grupului, John Elkann.

27 afișări
Imaginea articolului Fiat, deschis unei fuziuni în contextul crizei internaţionale

Fiat, deschis unei fuziuni în contextul crizei internaţionale (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Fiat vrea să aibă un rol pe piaţă şi, în aceste condiţii, o fuziune este posibilă. Nu sunt încă idei concrete, perspectiva economiei este prea opacă. De aceea trebuie aşteptat până la clarificarea situaţiei constructorilor auto americani", a adăugat Elkann.

El prezidează, totodată, holdingul familiei Agnelli, care controlează 30% din acţiunile Fiat.

Vânzările Fiat în Italia au înregistrat un declin de 30% în luna noiembrie, iar grupul a avertizat că problemele economice îi pot reduce semnificativ profitul.

Constructorul auto a anunţat că va opri producţia pentru câteva săptămâni, în decembrie şi ianuarie, la uzinele din Italia, ca urmare a reducerii cererii.

Cei trei mari producători americani de autovehicule, Ford, General Motors şi Chrysler, încearcă să obţină un ajutor de urgenţă de 25 de miliarde de dolari de la guvernul SUA pentru a supravieţui crizei de lichidităţi şi declinului pieţei auto.

După ce a cedat brandurile Land Rover, Jaguar, Aston Martin şi cea mai mare parte din acţiunile pe care le deţinea la Mazda, Ford a anunţat că ia în calcul vânzarea diviziei suedeze Volvo, ca parte a unui program de restructurare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici