Finanţarea deficitului bugetar la costuri rezonabile, esenţială pentru România

Finanţarea deficitului bugetar la costuri rezonabile este vitală pentru România în condiţiile actuale, când este dificil de acoperit şi un nivel redus, de 2% din PIB, a declarat, luni, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

17 afișări
Imaginea articolului Finanţarea deficitului bugetar la costuri rezonabile, esenţială pentru România

Finanţarea deficitului bugetar la costuri rezonabile, esenţială pentru România

"Finanţarea deficitului bugetar nu este spre coada intereselor noastre. Este o chestiune foarte serioasă. Pentru momentul actual, importanţa mi se pare şi mare. (...) Cauza blocajului financiar o reprezintă şi întârzierea plăţilor la buget către furnizori", a spus Isărescu.

El a exemplificat că un deficit de aproape 3% din PIB reprezintă peste 16 miliarde lei, sumă care nu este uşor de finanţat în condiţiile respective de pe pieţe, cu limitări ale liniilor de finanţare externe la nivelul sistemului bancar şi acces greu la emisiuni externe pentru stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici