FMI, avertisment dur: Războiul din Ucraina va avea un "impact serios" asupra economiei mondiale

Fondul Monetar Internaţional a avertizat sâmbătă cu privire la un "impact serios" asupra economiei mondiale cauzat de războiului din Ucraina.

5768 afișări
Imaginea articolului FMI, avertisment dur: Războiul din Ucraina va avea un "impact serios" asupra economiei mondiale

FMI, avertisment dur: Războiul din Ucraina va avea un "impact serios" asupra economiei mondiale

"În timp ce situaţia rămâne extrem de volatilă şi perspectivele sunt supuse unei incertitudini extraordinare, consecinţele economice sunt deja foarte grave. În cazul în care conflictul se va intensifica, daunele economice ar fi cu atât mai devastatoare", a trasmis FMI într-un comunicat.

Preţurile energiei şi ale materiilor prime au urcat, se arată în comunicat, adăugându-se la inflaţia existentă. Sancţiunile radicale aplicate în prezent împotriva Rusiei vor avea, de asemenea, consecinţe de amploare.

Ţările care au legături economice strânse cu Ucraina şi Rusia vor fi afectate în mod deosebit, a declarat FMI, existând un risc deosebit de penurie şi de întrerupere a aprovizionării, pe lângă presiunea cauzată de afluxul de refugiaţi.

Consiliul de administraţie al FMI s-a reunit vineri pentru a discuta despre efectele economice ale războiului. Se aşteaptă ca consiliul să se reunească din nou săptămâna viitoare pentru a evalua o cerere de finanţare de urgenţă de 1,4 miliarde de dolari din partea Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici