FMI: Majorarea salariilor din sectorul public va fi foarte redusă, dacă va exista

Majorările salariale din sectorul public vor fi foarte reduse, dacă vor exista, în contextul în care Guvernul a fost de acord cu impunerea anumitor limite în această zonă, a declarat Jeffrey Franks, consilier în Departamentul Europa al FMI.

17 afișări
Imaginea articolului FMI: Majorarea salariilor din sectorul public va fi foarte redusă, dacă va exista

FMI: Majorarea salariilor din sectorul public va fi foarte redusă, dacă va exista

"Mă aştept ca majorările salariilor angajaţilor din sectorul public local să fie foarte reduse, dacă vor exista", a spus Franks, aflat la Washington, răspunzând întrebărilor adresate de MEDIAFAX în cadrul unei teleconferinţe cu jurnaliştii, organizată după aprobarea acordului stand-by al României cu FMI.

El a precizat că Guvernul a fost de acord asupra anumitor limite pentru majorarea salariilor, în contextul în care ritmul de creştere a fost foarte ridicat în ultimii ani.

Totodată, oficialul FMI a explicat că salarizarea angajaţilor din sectorul public este caracterizată de două probleme principale, respectiv valoarea mare a bonusurilor şi diferenţierea plăţilor pentru persoanele cu îndatoriri similare.

"Oamenii care realizează activităţi similare în ministere sau alte sectoare publice sunt plătiţi diferit. (...) Vom stabili o scală, conform căreia persoanele cu activităţi similare să fie plătite echitabil", a mai spus Franks, şeful misiunii care a convenit cu autorităţile române, în luna martie, teremenii acordului aprobat luni de conducerea FMI.

Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX în luna martie că FMI ar putea accepta indexarea salariilor cu rata inflaţiei prognozată pentru acest an, dacă autorităţile române adoptă rapid o lege "corectă" a salarizării unice în sistemul bugetar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici